Yamahahollandteam

Leren rijden

Wat is je favoriete deel van het leren rijden?

Onmiddellijk komen er antwoorden in mijn gedachten. Ik hou van het onderwijs. Ik leer zo veel interessante dingen door er gewoon te zijn. Aan de andere kant vind ik het erg leuk om een handboek in handen te krijgen en hoeveel discipline het me kan geven. Autorijden is mijn hobby. Het maakt me gelukkig om te rijden. Leren autorijden is een deel van mijn leven geworden. Rijles in Delft is een episch avontuur geworden.

Wanneer ben je begonnen met rijden?

Ik heb als jongere altijd gereden. Op mijn zestiende ben ik heel serieus met autorijden begonnen. Vanaf het begin was ik me al zeer bewust van de veiligheid van mijn auto.

Vertel ons iets over je eerste rij-ervaring.

Ik was erg bang om te leren autorijden. Ik had het als volwassene al eens gedaan, en ik had er dus alle vertrouwen in dat ik het als kind ook wel aankon. Mijn ouders namen me om de paar maanden mee voor een ritje, terwijl ik mijn rijbewijs haalde. En mijn ouders waren er niet erg happig op dat ik reed.

Wat was je eerste ongeluk?

Ik was betrokken bij een hit and run. Ik stapte achterop een jeep die bestuurd werd door een vriend van me. Toen ik afremde, probeerde de persoon achter me uit te wijken om voor te sorteren. Ik probeerde de uitwijkmanoeuvre te ontwijken en stopte op een drukke kruising. De persoon achter me versnelde toen en raakte me toen ik het kruispunt uitreed. Ik vluchtte naar een benzinestation en werd behandeld. De schade was niet ernstig, maar ik was wel een beetje geschokt.

Wat vond je van het incident op de parkeerplaats?

Ik voelde me prima. Ik bedoel, ik begrijp dat ongelukken kunnen gebeuren, maar ik had geen deuken opgelopen, en de auto was niet veel waard, en mijn schouder was niet verrekt. Ik voelde me prima en vervolgde mijn dag.

Houdt u zich altijd aan de verkeersregels als u rijdt?

Natuurlijk doe ik dat altijd. Ik heb in veel auto’s gezeten, ben eruit getrokken en ben gaan oversteken toen het rood was en ik dacht dat het het veiligst was om te doen. Als ik op een hoofdweg ben met een zebrapad waar iemand staat te wachten om rechtsaf te slaan, dan wacht ik. Hetzelfde met lichten als ik van rijstrook wissel op de snelweg. Denk eraan, je geeft voorrang en ontvangt.

De belangrijkste les die je leert van het leren rijden

Rijden is een vaardigheid. Het vereist oefening. Je moet vertrouwen hebben, en je moet luisteren naar je instructeur. Ik zeg blijven leren, want hoe eerder je het onder de knie hebt, hoe eerder je die vrijheid kunt gaan verdienen en behandelen.

Lees meer:
Motorrijbewijs Den Haag
Scooterrijbewijs halen Den Haag

Leren rijden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven